Mettet Speed Trophy 2011 voorbeschouwing

Share Op 7,8 en 9 Mei zal men op en om het circuit Jules Tacheny te Mettet terug geschiedenis schrijven. Op dat weekend vind namelijk de eerste Speed Trophy plaats, een evenement dat als geen ander het racen met motoren door de jaren heen tot leven brengt.
Uniek is dat er op dit evenement, dat georganiseerd wordt door RUMESM in samenwerking met DG Sport, simultaan op de twee omlopen zal gereden worden. Op de nieuwe permanente omloop zullen de hedendaagse motoren ten tonele worden gevoerd in een mooie selectie wedstrijden, terwijl op de "oude" omloop de oldtimers en klassiekers het hoge woord zullen voeren. Met andere woorden, de Grand Trophy en de G.Old Trophy worden dit jaar samen op hetzelfde weekend gehouden.
De G.Old Trophy brengt meer dan 300 rijders samen op legendarische motoren die voor 1980 gebouwd zijn. Vooroorlogse motoren verschijnen er eveneens aan de start terwijl ook de "post klassiekers" (lees de tweetakt racers) van de partij zullen zijn. In de klasse "Authentics", komen enkel originele modellen aan de start en worden dus geen replica motoren toegelaten. De Grand Trophy, die dit jaar zijn 68ste editie kent, brengt de klassen Supersport Junior, Supersport Inters, Superbike, Monobike en Sidecars aan de start. Daarnaast staat er ook een 2 uren durende endurance wedstrijd op het programma. Op vrijdag en zaterdag beginnen de trainingen vanaf 9 uur, op zondag start op dat uur de warm up en om 10 uur 40 gaat de eerste wedstrijd van start. De races en de trainingen van de G.Old Trophy vinden plaats op 7 en 8 mei. De trainingen voor de Grand Trophy vangen een dag eerder aan. Mooi is dat men met één toegangskaartje de twee evenementen kan bezoeken. Dat het een familiefeest kan worden blijkt uit de inkomprijzen. Voor een volwassene dient 20 euro betaald te worden maar bezoekers jonger dan 16 mogen gratis naar binnen.