Fieldsheer tour kledij

Share Die lange zomer is voorbij; wie het ganse jaar door comfortabel met de motor wil blijven rijden, schaft zich maar beter een degelijke outfit aan. Of kwaliteit altijd evenredig staat met de prijs die men ervoor betaalt, staat echter de dag van vandaag al langs om meer ter discussie. Wij testten een outfit uit van Fieldsheer die - jas en broek samen - slechts 278 euro moeten kosten om een idee te krijgen van wat men tegenwoordig voor die prijs krijgt.

De jas draagt de toepasselijke naam Aqua Tour, waardoor meteen de toon is gezet. Deze jas wordt als 100 procent waterdicht opgegeven en is voorzien van een ademende, uitneembare voering. In het rugpand is een grote rits verwerkt, die een grote ventilatieopening vrijmaakt. Interessant detail; de ondervinding heeft ons geleerd dat met die ventilatieopening open rijden in de regen niet meteen tot lekken leidt. Mooi meegenomen in streken waar het kan regenen terwijl de zon schijnt. Het jacket heeft niet alleen zes waterdichte en afsluitbare zakken aan de buitenkant; er zijn ook drie zakken aan de binnenkant van de vest voorzien. Eén daarvan is speciaal op maat voor een mobiele telefoon, maar kan natuurlijk ook gebruikt worden om een mp3-speler in op te bergen. De snit van de Aqua Tour is zodanig dat je je er meteen thuis in voelt. In het rugpand is een elastiek geïntegreerd, waardoor alles mooi netjes bij de torso aansluit. Twee regelbare riemen in de taille laten toe de zaak indien nodig verder te corrigeren. Op de armen kan dat ook, per mouw heeft men zelfs twee bijstelmogelijkheden ter beschikking.
De sluiting vooraan geschiedt door middel van een stevige ritssluiting en een dubbel pand werpt een degelijke barrière op tegen regen en wind. De nekopening is afgewerkt met een aangenaam aanvoelende stof. De opening zelf valt wat ruim uit, maar de andere kant van de medaille is dat je er gemakkelijk een rolkraag of iets vergelijkbaars in draagt en toch nog de zaak netjes kunt afsluiten. Op gebied van bescherming is de Aqua Tour beslist niet stiefmoederlijk behandeld geweest. Zowel op de ellebogen als de schouders zijn CE-gekeurde protectoren gebruikt en in het rugpand is een stevige, doch flexibele kunststofplaat aangebracht. Alle protectoren zijn verwijderbaar en dus vervangbaar in het geheel aangebracht. De broek die we in het kader van deze test in combinatie met de Aqua Tour-jas hebben uitgeprobeerd, draagt de naam Apollo Pant. Deze is net als de jas gemaakt uit Carbolex®. In de constructie zijn echter stretch panelen ingewerkt om een degelijk rijcomfort te bekomen. Er is gebruik gemaakt van een verwijderbare voering en verwijderbare CE-protectoren op de knieën. Ter hoogte van de heupen zijn schuimrubberpanelen aangebracht ter beveiliging.
Een elastisch pand en twee regelbare riemen maken dat de taille perfect kan aangepast worden aan de noden van het moment. Onderaan de pijpen zijn ritsen en velcro-sluitingen aangebracht. De instap is daardoor ruim voldoende en een ritssluiting in het verhoogde rugpand zorgt ervoor dat de broek aan een Fieldsheer-jas kan vastgeritst worden. De snit van de Apollo Pant is ruim; gerieflijk is dat wel, maar je zal er natuurlijk staand naast de motor geen modewedstrijd mee winnen. Anderzijds is het zo dat je eenmaal aan boord van de motor geniet van een grote bewegingsvrijheid en een aangenaam draagcomfort. De hoge taille zorgt ervoor dat wind, kou en regen geen kans krijgen om tussen de jas en de broek door te glippen. De twee steekzakken, die met een rits afgesloten kunnen worden, zijn echter allesbehalve waterdicht. Daar een neusdoek bewaren, is echt geen goed idee, we kunnen ervan meespreken… De jas en de broek hebben we namelijk onlangs, dus in volle herfst, tijdens een week durende tocht door Schotland uitgetest. Het resultaat is dat we met zekerheid kunnen getuigen dat deze combinatie aan de verwachtingen voldoet. Niet alleen bleken zowel de broek als de jas werkelijk voor 100 procent waterdicht te zijn, zelfs na een tocht van ettelijke honderden kilometers door de regen, het geboden rijcomfort was zeker niet mis te noemen. Met enkel een setje thermisch ondergoed eronder hadden we geen kou te lijden, zelfs al zakte het kwik in de bergen naar niet meer dan pakweg een dozijn of zo graden. Mooi was bovendien dat beide kledingstukken na één nachtje drogen terug kurkdroog waren en dus klaar voor gebruik.
Zowel de jas als de broek zijn verkrijgbaar in zowel een specifieke mannen- als vrouwensnit in de maten small tot en met 4 extra large voor de mannen; de vrouwen hebben de maten extra small en 2 extra large ter beschikking. Voor de broek betaal je 119 euro. Ze is leverbaar in twee verschillende lengtes. De jas draagt een prijskaartje van 159 euro. Hij is te koop in verschillende kleurencombinaties waardoor hij steeds een optisch verantwoord geheel kan vormen met jou en je motor. Alleen maar met de motor rijden als de zon schijnt? Voor de prijs van deze uitrusting kan je het niet laten om het gehele jaar door van je stalen ros te genieten! Meer info over Fieldsheer producten vind je op de website www.moto-accessoires.be