Oxford Super Sliderz Jeans testverslag

Share De oerjeans werd in de tweede helft van de 19de eeuw ontwikkeld als werkkledij voor cowboys. De uit sterk katoen opgetrokken pantalon wordt ook nu nog met meervoudige stiksels aan mekaar gezet zodat een duurzame constructie ontstaat die heel wat kan hebben maar toch comfortabel zit.
Uitgegroeid in de jaren '50 tot stijlvolle vrijetijdskledij, is het geen wonder dat deze broek – in een licht gewijzigde vorm – het tot motorpantalon heeft geschopt. Bij de Super Sliderz jeans van Oxford ( de z achteraan is geen typefout) bestaan die aanpassingen uit zowel harde als flexibele veiligheidspanelen die quasi onzichtbaar in het geheel zijn aangebracht. Ter hoogte van de knieën zijn aan de binnenkanten opbergplaatsen voorzien waarin CE gekeurde voorgevormde protectoren van het type CE EN 1621-1 passen. Die zijn zeer soepel uitgevoerd en staan dus het draagcomfort alles behalve in de weg. Tevens is er een royale hoeveelheid Kevlar panelen van Dupont aangebracht. Die bestaan voor 100% uit Kevlar en zijn dus zowat het beste wat er op de markt te vinden is. De uit Kevlar geweven veiligheidspanelen zijn met meervoudige stiksels – drie om precies te zijn – met de buitenkant van de broek verbonden. Bij een schuiver zal het dus goed op zijn plaats blijven en vermijden dat het wegdek de huid kan raken.
De snit van de Super Sliderz Jeans is eigentijds en is ook aangenaam om dragen. De taille is voldoende hoog gehouden en is dus perfect om de jeans ook in de rijhouding doeltreffend te houden. De broekspijpen zijn ietwat voorgevormd en lang genoeg zodat ook die heel comfortabel aanvoelen onder het rijden. Brede, sterke lussen voor de broekriem zorgen dat ook daar voldoende materiaal aanwezig is om het dragen in combinatie met een sterke broeksriem mogelijk te maken.
Heeft de Super Sliderz Jeans de traditionele 5 zakken, de twee zakken in de voorkant van de broek zijn wat betreft hun ingang behoorlijk ruim gehouden. Je heb dus moeiteloos toegang tot de zakken waardoor ze eens zo functioneel worden als bij een traditionele jeansbroek met dezelfde snit. Een ander belangrijk detail dat Oxford goed voor mekaar heeft is het gemak waarmee de knieprotectoren kunnen gemonteerd en verwijderd worden. De toegang tot de opbergruimtes is goed ruim zodat je de kunst van origami niet meteen onder de knie moet hebben om het klusje te klaren.
Je ziet er dan ook niet tegenop om (bijvoorbeeld) de kniebeschermers te verwijderen indien je na je rit ter plaatse aankomt. Een belangrijk gegeven, zeker als je de motor of scooter gebruikt voor woon-werk verkeer. Zonder de knieprotectoren ziet de Super Sliderz Jeans er namelijk uit als een gewone jeans en daar kan je tegenwoordig overal mee aankomen. De Super Sliderz Jeans was je op 30 graden. Drogen gebeurt aan de waslijn, het gebruik van een droogtrommel is door de fabrikant afgeraden. Het is onze ervaring dat deze pantalon goed maatvast blijft in de was en dus gewoon op de correcte maat kan aangekocht worden. En dat kan via de reguliere motorhandel. De richtprijs is 119 euro, protectoren in de prijs inbegrepen. Geef toe, dat is een prijs waarvoor je amper een gewone jeans koopt en je bent veel veiliger op weg!