Triumph Lawford jacket

Share De tijd dat motorkledij voor vrouwen wat betreft snit niet te onderscheiden was van die gemaakt voor mannen ligt zo stilaan achter ons. Diverse fabrikanten hebben zich eindelijk de moeite getroost om speciaal voor de vrouwelijke motorrijders knap gesneden kledij te ontwerpen. Beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen.
Dat ook sommige motormerken de dag van vandaag een kledijaanbod hebben om U tegen te zeggen bewijst Triumph. En dat zowel voor hem als voor haar om het maar eens modieus te zeggen. Met het Lawford jacket mikt Triumph op de moderne vrouw die zich in een veilig, maar stijlvol en retro georiënteerd motorjacket wil verplaatsen. Naar een motorrijdster die dit jacket wilde uittesten hebben we dan ook niet lang hoeven te zoeken…
De kleur en de snit mogen dan wel ontegensprekelijk een zuivere retro stijl evoceren, dit jacket is wat al de rest betreft voor honderd procent eigentijds. In de schouder en elleboogpanden zijn gemakkelijk verwijderbare CE gekeurde protectoren aangebracht. Dubbel gestikte naden zijn toegepast daar waar de veiligheid van de gebruiker dat vereist. In de nylon voering van het rugpand kan een optionele rugbeschermer worden aangebracht. De uitneembare binnenjas is onder andere met aluminium gevoerd en zorgt voor een goede thermische isolatie. Voor de rest is dit jacket volledig in fijn kwaliteitsleder uitgevoerd en is geheel en al met nylon gevoerd. Het voorkomen van de drukknopen en ritsen passen perfect bij de "antieke" look. Dat het jacket comfortabel en als gegoten zit zowel op als naast de motor is aan enkele slimmigheidjes te danken die in de constructie zijn geïntegreerd. Zo zijn er aan de achterkant van de schouderpanden telescopische, geperforeerde panelen verwerkt die de bewegingsvrijheid zeer ten goede komen en voor ventilatie zorgen.
Twee ritsen welke op de heupen zijn aangebracht maken het mogelijk om ondanks een gecentreerde snit gemakkelijk te zitten op de motorfiets. De breedte van de taille kan bovendien aangepast worden aan de lichaamsvorm middels twee regelbare riemen. De snit van het jacket flatteert dan ook veeleer de vrouwelijke vormen dan die te verbergen.
Op gebied van opbergmogelijkheden is het Lawford jacket echt een kampioen. Twee binnenzakken, een zak in de voering, vier boven op het jacket gestikte zakken én twee steekzakken die middels ritsen worden gesloten; als vrouw heb je indien je dit jacket draagt bijna geen handtas meer nodig om je overlevingskit mee te kunnen nemen.
Qua draagcomfort heeft het Lawford jacket een reputatie te verliezen. Door het feit dat het leder van het jacket enorm soepel is en de verwijderbare binnenjas niet tot in de mouwen doorloopt is zowel de bewegingsvrijheid als het gevoel van aangename luxe heel groot. De korte, rechtop staande kraag zorgt voor voldoende bescherming tegen de rijwind en door de mouwen uit te rusten met ritsen kan je er gemakkelijk een paar handschoenen onder dragen. Middels een aan de binnenkant verborgen rits kan je er een Triumph broek aan het jacket vastmaken.
Met dit jacket rij je als vrouw comfortabel door de drie seizoenen waar motorrijden het aangenaamst is. Daarnaast kan je het jacket ook naast de motor gebruiken. In no time heb je de – indien je dat wenst – de protectoren verwijderd en is het jacket klaar om je van dienst te zijn tijdens een dagje uit, een strooptocht door de winkelstraten of tijdens je woon-werk verplaatsingen. Het Triumph logo is smaakvol en sober in het ontwerp verwerkt en als je er iemand naar vraagt dan weet je meteen wat te vertellen. Bijvoorbeeld dat knap gesneden lederen vrouwenkleren helemaal niet zoveel moeten kosten als men in de modewereld beweert. Het Lawford jacket kost namelijk, ondanks zijn knap design en hoogstaande constructie, slechts 329 euro. En dat is vergeleken met de prijzen van lederen kledij in de modewereld echt een fluitje van een cent! Het jacket is te koop in de maten 36 tot 46 bij de Triumph dealers. Meer informatie over het Triumph kledijg gamma vind je op de website van het merk.