'70 Cycle Run 2002

Share
De 13de editie van de bekende '70 Cycle Run is tevens de laatste geworden. De inrichters beraden zich nu over een nieuwe formule waaraan ze evenveel plezier hopen te beleven. Dat de laatste uitgave van deze ode aan de motoren van de jaren zeventig echter niet in mineur zou worden gevierd hadden de trouwe bezoekers al lang daarvoor voor zichzelf besloten.
Op zaterdag 31 augustus, omstreeks 16 uur, werd het feest geopend met een rondrit in de streek van Eeklo. Gedurende een tweetal uurtjes toerde het gezelschap, dat bestond uit ongeveer 45 deelnemers die bijna allemaal op motoren uit de jaren '70 reden, op een vlotte wijze door het landschap. Terug op het vertrekpunt gekomen wachtte hen een grote groep sympathisanten en kijklustigen op. De barbecue smaakte iedereen en bood de deelnemers de gelegenheid om zich voor te bereiden voor het grote feest dat volgde. Tot diep in de nacht werd er gefeest onder de begeleiding van The Vibrotones, een rockgroep die eigen nummers bracht die allemaal geïnspireerd zijn op de muziek van de jaren '60 en '70.
Met het feestgedruis nog nazinderend in de oren namen de deelnemers op zondagmorgen omstreeks 10 uur een hartig ontbijt met spek en eieren tot zich. Geen slecht idee want er wachtte hen nog een drukke dag. Ze hadden namelijk nog een rondrit af te leggen en konden vervolgens samen met de bezoekers hun behendigheid testen op de spelen die traditiegetrouw terug op het programma stonden. Toen de deelnemers aan de rit terug het terrein opreden troffen zij er een grote menigte aan. Het terrein was afgeladen vol met bezoekers die duidelijk genoten van de familiale sfeer waarmee dit evenement zich altijd omringd heeft. De Revelaires zorgden voor de muzikale omlijsting met hun optreden en de diverse prijzen werden verdeeld. De eigenaars van de mooiste motorfiets, de verst komende, de beste Rat-Bike gingen ook deze keer met een originele trofee naar huis. Omstreeks 18 uur viel het doek over de 13de editie van de '70 Cycle Run. Door dit evenement af te sluiten maakten de organisatoren ook een einde aan een traditie die bij veel motorrijders niet licht zal vergeten worden. We zijn dan ook allemaal benieuwd wat de nieuwe formule zal zijn voor het evenement dat dit motorfeest zal vervangen. Wie van klassieke motoren houd kan die op komen bewonderen op 6 oktober aan het Kolle Kasteel te Mariakerke. Daar verzamelen de liefhebbers voor een rondrit van ongeveer 140 kilometer. De begeleidde rondrit vertrekt er om 10 uur en staat open voor motoren tot en met het bouwjaar 1986. De deelname aan de rit is gratis.