'70 Cycle Run 2007

Share Ons grootvader, zelf een verwoed motorrijder, zei ons vroeger altijd dat als de oogst is geschoren de winter is geboren. Een waarheid als een koe, maar de man kon niet weten dat het tijdstip waarop de oogst werd binnengehaald jaren later ook een andere betekenis zou krijgen; namelijk dat de '70 Cycle Run kort daarna zou plaatsvinden.
Het eerste weekend van september is het tijdstip waarop dit jaarlijkse evenement plaatsvindt. Het wordt niet met grote trom aangekondigd omdat de organisatoren er al jaren geleden voor gekozen hebben om deze meeting niet te groot en dus gezellig te houden. Een korte aankondiging die zegt waar en wanneer de "Run" zal plaatsvinden op hun website volstaat echter keer op keer om voor een stevige opkomst te zorgen.
Voor de motornet redactie is het traditie geworden om daar even ons licht op te steken dus ook dit jaar zakten we af naar het Meetjesland om er de sfeer op dit evenement op te snuiven, te staan likkebaarden bij de klassieke motoren en de karaktervolle caféracers die er te zien en te horen waren. En dat waren er heel wat; elk jaar groeit blijkbaar niet alleen het aantal motoren dat daar samengebracht wordt maar verbeterd ook zienderogen de kwaliteit van de tweewielers die geshowd worden. Puntgaaf gerestaureerde klassiekers uit de jaren '70, pure, onversneden caféracers; 't zijn allemaal stuk voor stuk prachtige voorbeelden van wat je met geduld, kennis en liefde voor de motorfiets kan bereiken.
Terwijl we de beelden maken die jullie een idee moeten geven over welke motorfietsen er op de '70 Cycle Run te zien zijn komen we tot het besef dat de interesse van de motorrijders voor dit evenement elk jaar groeit. Naast de mensen die er van bij het eerste uur bij waren zijn er heel wat bezoekers die voor het eerst van de sfeer die er op dit evenement hangt komen proeven. En dat hetgeen ze er zien en horen gesmaakt wordt kan je aan hen zien. Hun aandacht gaat niet alleen uit naar de motoren maar ook naar de life optredens, de eenvoudige doch hilarische motorspelletjes die er gespeeld worden, de gesprekken die er gevoerd worden tussen kenners, pseudo kenners en leken… en dat allemaal in een ontspannen sfeer; een glaasje in de hand, de late zomerzon die het tafereel met zijn aanwezigheid vereert… meer moet dat niet zijn om een prettige zondagmiddag te beleven?!
Terwijl we naar huis rijden bekruipt ons een naar gevoel. Zonder er erg in te hebben zijn we op de vraag gestoten of ook deze wereld niet gedoemd is om te verdwijnen. Stel dat ook in deze manier van motorrijden het snobisme komt infiltreren, dat er organisatoren komen die in dergelijke manifestaties brood zien en ze op grote, commerciële schaal gaan proberen kopiëren… 't Zou zonde zijn, doodzonde zelfs, dat is zeker… Voor de liefhebbers staat hieronder een mooi fotoalbum… veel plezier ermee!