Covex, nieuw scootermerk in België

Share Op het Salon van Brussel, meer bepaald in hal 7, zal er een nieuwe speler op de Belgische markt zijn opwachting maken. Het gaat om Covecs, een Europees bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen en bouwen van elektrisch aangedreven tweewielers.
Covecs komt naar Brussel met een aantal elektrische scooters. Het gaat niet alleen om 45 kilometer per uur uitvoeringen, er zal ook een model te zien zijn dat in de 125cc klasse thuishoort en een utilitaire cargoscooter.
Het merk Covecs is Duits en daar wordt ook het ontwikkelingswerk gedaan. Het design is Italiaans en de aandrijftechniek is afkomstig uit Amerika. De productiefaciliteiten zijn gevestigd in een niet nader genoemd land binnen de Europese gemeenschap. De constructie van de Covecs scooters is zo opgevat dat de motor voor het achterwiel in het kader is gemonteerd. Middels een getande riem wordt dat achterwiel aangedreven. Typerend is eveneens dat er een 96 volt batterij wordt gebruikt daar waar andere constructeurs veelal voor een 48 Volt energiebron kiezen.
Interessant is tevens dat de energie die tijdens het remmen ontstaat naar de batterij wordt gevoerd hetgeen de autonomie en de efficiëntie verhoogt. Het opladen van de batterij gebeurt aan een gewoon stopcontact, de batterijlader is in het voertuig ingebouwd.
De autonomie van het 125cc klasse model is bij 60 kilometer per uur tussen de 50 en de 70 kilometer terwijl de topsnelheid plusminus 85 kilometer per uur bedraagt. De modellen welke een topsnelheid hebben van 45 kilometer per uur kunnen, afhankelijk van het model, aan die snelheid ongeveer 60 of 100 kilometer afleggen.
De prijzen situeren zich tussen de 3.597 en 6.897 euro exclusief afleveringskosten maar BTW in. Het merk is volop bezig in België een dealernetwerk te creëren. De eerste drie officiële Govecs-verdelers zijn Ecomobiel bvba in Antwerpen, Felix & Jos bvba in Beringen en Kawasaki Brussel. Meer informatie over GOVECS is beschikbaar op www.RRMobility.nl