Honda Wave 110i 2012 voorstelling

Share In 1958 lanceerde Honda de Super Cub. Het was een eenvoudige, betrouwbare en goedkope gemotoriseerde tweewieler die aan de noden van miljoenen mensen beantwoordde. Bovendien was de Cub gemakkelijk te rijden en bood hij veel rijplezier.

Wat dit stukje motorgeschiedenis te maken heeft met de Wave 110i? Heel wat zouden we zeggen, want deze gemotoriseerde tweewieler is op dezelfde leest geschoeid. De sleutelwoorden voor de Wave zijn dan ook een gunstige aankoopprijs, een lage onderhoudskost, een grote gebruiksvriendelijkheid en een rijgedrag dat elke verplaatsing tot een plezierreisje maakt.
De knap gelijnde Wave 110i wordt aangedreven door een 109,1cc metende eencilinder viertakt krachtbron die gebruik maakt van een enkel bovenliggende nokkenas en een tweeklepskop. Brandstofinspuiting zorgt zowel voor schone uitlaatgassen als een laag brandstofverbruik.
Honda claimt een autonomie van 210 kilometer voor de Wave 110i, terwijl de tankinhoud amper 3,7 liter bedraagt. De Wave moet dus niet minder dan dik 56 kilometer kunnen rijden op één liter benzine!
Toch is de luchtgekoelde, elektrisch gestarte krachtbron bijna 8,5 pk sterk en pakt daarnaast uit met een maximum koppel van 8,65 Newtonmeter. Veel toeren maakt de motor ook al niet, het maximum vermogen wordt al bij 7.500 toeren per minuut afgegeven. De natte platenkoppeling zorgt samen met een vier verhoudingen tellende versnellingsbak en een kettingtransmissie voor de machtsoverbrenging.
De ruggengraat van het rijwielgedeelte wordt gevormd door een stalen backbone kader uit vierkante buis. Een hydraulisch gedempte voorvork en stereo achtervering zorgen voor de benodigde veerwegen voor de 17 duims wielen. Vooraan is een 220 millimeter schijfrem gemonteerd en achteraan is een 110 millimeter trommelrem voorzien.
Onder het tweepersoonszadel is een dik zeven liter grote opbergruimte voorzien, die moet volstaan om er bijvoorbeeld een jethelm in achter te laten. Het dashboard en de bedieningen zijn heel eenvoudig en rationeel gehouden, zodat ze drempelverlagend werken. Hetzelfde kan gezegd worden van de democratische zadelhoogte van 760 millimeter en het rijklare gewicht van 99,1 kilogram.
Voor welke prijs de Wave 110i te koop zal worden aangeboden, is momenteel nog niet bekend. Wel geweten is dat de Wave te koop zal zijn in de kleuren Pearl Procyon Black en Candy Lucid Red.