Sym ComBiz voorstelling

Share Sym heeft nog maar net zijn MaxSym 400i uit maar komt alweer met nieuws op de proppen. Men houdt een 125cc scooters boven de doopvont van wel heel speciaal pluimage.
In de naam van de ComBiz is duidelijk de verwijzing naar een bedrijfsvoertuig aanwezig. Niet dat de ComBiz een pick-up of een bestelwagen zou zijn; 't is een verdomd praktische scooter.
Het slimme aan de ComBiz is dat het duozadel heel gemakkelijk kan rechtop gezet worden. Daardoor ontstaat niet alleen een ruime plaats om bagage te vervoeren maar tevens een rugleuning die de bestuurder beschermt tegen eventuele ongemakken veroorzaakt door hetgeen vervoerd wordt. En dat kan heel wat zijn. Speciale metalen rails maken het vastmaken van bagage kinderspel. Zoals op een degelijk bedrijfsvoertuig hoort is het comfort van de bestuurder niet vergeten. Er is een royale beenruimte voorzien en ook de afmetingen van het zadel laten het beste vermoeden. En dat terwijl het uiterlijk van de scooter wel wat apart maar zeker niet rudimentair oogt. Technisch is de ComBiz evenzeer bij de pinken. De krachtbron is een luchtgekoelde eencilinder met vierkleps cilinderkop met een cilinderinhoud van 124,6 cc. De motor is luchtgekoeld en wordt gevoed door een carburator. De transmissie is van het C.V.T. type.
De inhoud van de brandstoftank is 5,5 liter wat voor een behoorlijke autonomie moet staan. Stereovering achter en een hydraulisch gedempte telescoop zorgen voor de vering. Een 180 millimeter schijfrem voor en een 130 millimeter trommelrem achter zijn gemonteerd op 10 duim wielen die 100/90 banden dragen. De ComBiz zal 1.990 euro kosten en leverbaar zijn in de kleuren bruin, grijs, zwart of wit. Hij wordt binnenkort in de toonzaal verwacht.