Yamaha T-Max Special 2009

Share Alles komt terug; wat nu hopeloos gedateerd lijkt, is morgen, overmorgen of volgend jaar met zekerheid terug hip, cool, megawijs, keigoed, trendy... Zo is het ook met de scootercultuur gesteld. Dezer dagen leeft de scooter terug op na in de tweede helft van de vorige eeuw het onderspit gedolven te hebben tegen de goedkope auto's. Nog eventjes en er zijn weer scooterclubs waarvan de leden in groep de baan op gaan om hun vrije tijd aangenaam te besteden. Net als vroeger, gezellig met gelijkgestemde zielen gaan bollen, maar dan wel met scooters die technisch zo hoogstaand zijn dat ze in het huidige tijdsbeeld passen.

Spreek je met de "oude" scooterfanaten dan blijkt al snel dat er ook in die lang vervlogen tijden aan tuning werd gedaan. Heel wat prachtige decoratieve stickers kon men toen kopen waarbij de sexy ogende dames die daarop niet zelden prijkten - in die tijd pin-ups genoemd - nu nog tot de verbeelding spreken. Zadelovertrekjes, niet zelden in pantermotief, waren ook gewild in die tijd samen met andere, niet echt dure maar wel leuke accessoiretjes.
Anno 2009 gaat het er ook weer zo aan toe; het verschil is echter dat de accessoiremarkt nu heel wat meer te bieden heeft dan vroeger en dat men ook bereid is om een groter budget uit te trekken om zijn voertuig te personaliseren. Bovendien is de mens in de loop der jaren kieskeuriger geworden; men legt de lat hoger en hoger. Neen, met het kleven van een leuke sticker stilt men dezer dagen de honger niet naar exclusiviteit. Een goed voorbeeld daarvan is de Yamaha T-Max die we jullie hier voorstellen. Je zou het op het eerste gezicht misschien niet vermoeden maar op deze scooter zijn accessoires ter waarde van in totaal 2.618,40 euro gemonteerd. Het feit dat dit niet meteen opvalt, is een goede indicatie wat betreft de keuze van de speciale onderdelen als de afwerking ervan. Een special die zo af het fabriek zou kunnen geleverd zijn, is nu eenmaal een niveau dat niet gemakkelijk te realiseren valt…
Goed in het oog springend maar niettemin heel beschaafd ogend en klinkend is het Laser 4 Pro uitlaatsysteem. Het verleent de T-Max meteen een sportief tintje dat perfect past bij de beslist niet kinderachtige prestaties van deze scooter. Hetzelfde kan gezegd worden van de rondom gemonteerde Moto-Master Flame remschijven. De bescherming van de achterbrug, het afdekpaneel van het uitlaatsysteem en een gedeelte van het voorpaneel zijn in echt carbon uitgevoerd en zijn afkomstig van JMV Concept. Diezelfde fabrikant tekende ook voor het voorspatbord, de flanken van de kuip en het binnenspatbord dat onder de zadelpartij is aangebracht. Van Topline komt dan weer de valbeschermingset terwijl Biondi het merk is van de stroomlijnruit.
Bij Bike Zone Etterbeek, het bedrijf dat deze special bouwde, mag men zich gerust op de borst kloppen en verkondigen een trendsetter te zijn in het ombouwen van motorscooters. Dat hun zienswijze in goede aarde valt bij het scooterpubliek is zeker, want hun creatie oogstte niet alleen bijval maar werd ook snel verkocht. Zelfs al hebben ze een goed deel van de carbon stukken in grijze lak laten spuiten waardoor een gedeelte van het exclusieve van deze scooter zich dus onderhuids bevindt… Meer info over de gebruikte onderdelen vind je op de special pagina van de website van Bike-Design die je bereikt door op het onderstaande beeld te klikken.