Piaggio Fly 50 en 125cc voorstelling

Share Piaggio is Europa's grootste scooterfabrikant. Met een steeds maar groeiende belangstelling wereldwijd voor de scooters is het niet verwonderlijk dat het Italiaanse merk ook afzetmarkten buiten Europa wil bereiken. Met de nieuwe Fly hebben ze daarvoor in alle geval het juiste model in huis.

De Piaggio Fly is in zijn jongste versie wat men noemt een globale scooter, een model ontwikkeld en gebouwd om wereldwijd in de smaak te vallen. Gemakkelijk te bedienen, functioneel en met een styling die zowel neutraal als fris is, lijkt dat inderdaad het geval te zijn. Bovendien spreekt hij ook zowel de recreatieve als de woon/werkgebruiker aan, een niet onbelangrijk gegeven dezer dagen…
Het kader van de Fly is geheel nieuw ontwikkeld. Het is gemaakt van stalen buizen die tot een enkel open brugframe zijn verwerkt. De voorvork is een telescoop met een beendiameter van 32 millimeter. Een monoshock achtervering bedwingt de bewegingen van de motor en transmissie unit. Zowel voor- als achteraan is een 12 duims wiel gemonteerd dat een 120/70-band draagt. Vooraan is een 220 millimeter schijfrem gebruikt en achteraan is een 140 millimeter trommelrem toegepast.
De nieuwe Fly is beschikbaar in twee verschillende inhoudsklassen. Je kan hem krijgen met een 50 of 125 cc motorblok. Het zijn allemaal moderne eencilinder viertakt motoren met een laag verbruik, die gekoppeld zijn aan een automatische koppeling en een dito CTV-versnellingsbak. In de 50cc klasse is ook een tweetakt versie leverbaar.
Onder het zadel, dat een zithoogte heeft van 760 millimeter, is een ruime bagagebergplaats voorzien. Naar verluidt is er genoeg plaats voorzien voor twee jethelmen. Er is tevens voldoende beenruimte voorzien, waardoor je ook met zo goed als geheel gestrekte benen op de Fly kunt rijden. Er is ook een handschoenvak en de benzinevuldop zit achter een luikje verscholen. Het bagagerekje achter het zadel is standaard en kan een topkoffer dragen. Er is zowel een centrale steun als een zijstandaard voorzien. Fly 50 is leverbaar vanaf 1.539 euro, de Fly 125 staat in de toonzaal met een prijskaartje van 2.179 euro.