BMW 2012 modellen

Share BMW showde in Milaan een aantal speciale versies van bestaande modellen. De basis daarvan wordt gevormd door de R 1200 GS, de K 1300 S en de K 1300R. Daarnaast is de F 800 R duchtig onder handen genomen waardoor BMW ook in de middenklasse volgend jaar met vernieuwd bloed komt.
BMW R 1200 GS Rally De bekroonde verkoopstopper van BMW kreeg een Rally versie naast zich. De verwijzing naar de sportieve successen van het merk is overduidelijk; koetswerkdelen in Alpine White, aangevuld met de blauw/rode oorlogskleuren van het merk laten niets aan de verbeelding over. Daarnaast kreeg de achtervork de kleur Asphalt grey metallic terwijl de kleppendeksels in Granite Grey Metallic werden gestoken. Een volledig verchroomde uitlaat zorgt voor een krachtig contrast. Om de sportieve sfeer die om de motor hangt nog verder te verhogen is het achterframe in de kleur Magma gezet.
Verder is de 100 pk sterke R 1200 GS Rally uitgerust met een tweekleurige zadelpartij. De kruisspaakvelgen, de verwarmde grepen, de handbeschermers in wit, de boordcomputer en de elektronische ophangregeling Enduro ESA zijn standaard aanwezig evenals een kofferhouder. De R 1200 GS wordt in januari 2012 in de showrooms verwacht. Over de prijs die hij in België moet kosten bestaat momenteel geen zekerheid. Wel is geweten dat de motor in Duitsland 14.950 euro gaat kosten.
K 1300 S met HP-pack. Heeft de K 1300 S een reputatie om U tegen te zeggen, toch kan het volgens BMW nog meter en wel met een High Performance uitrusting. Die uitrusting omvat een een Akeapovic einddemper, een ESA II kit, ASC (automatische stabiliteit), RDC (bandenspanningscontrole), verwarmde handgrepen, een boordcomputer en last but not least een HP-schakelassistent. Die assistent laat je toe om zonder van het gas af te gaan en zonder koppeling de versnellingsbak op te schakelen. Net als in de MotoGP en Superbike gebruikelijk is…
Daarnaast krijgt de 175 pk sterke K 1300 S, in vergelijking met een standaard uitvoering, nog een paar andere accessoires mee. Zo is de motor uitgerust met een getint windscherm en zijn er zowel voor de bestuurder als de duorijder HP-voetsteunen voorzien. Bij de motor wordt trouwens ook standaard een paddock stand geleverd.
Om de motor extra herkenbaar te maken is er een badge in geborsteld aluminium op het deksel van de luchtfilterkast gemonteerd. Het kleurkleed is ook al iets speciaal. Deze speciale versie is gelakt in een combinatie van Alpine white, Lupin blue metallic en Night black. Het voorspatbord, de luchtbox, het koppelingdeksel en het zadel zijn in blank koolstof uitgevoerd.
De motor zal in België beschikbaar zijn in januari 2012. In Duitsland zal de motor 20.090 euro kosten. De prijs voor België is voorlopig nog niet bekend. BMW K 1300 R Special De speciale versie van de roadster van het K gamma is minder spectaculair uitgerust dan zijn S broertje. De motor kreeg alleen een koorstof motorspoiler aangemeten en een tweekleurig lakkleed. De gebruikte kleuren zijn mat Ostra grey metallic en Sapphire black metallic. De belettering in Sun Yellow zorgt voor een mooi contrast.
De introductie van de machine, die in Duitsland 14.910 € (19% BTW inbegrepen) kost, is gepland voor januari 2012.
F 800 R 2012 Is de F 800 R nog maar sinds 2009 op de markt, voor 2012 heeft de motor een update gekregen. Aan de krachtbron werd daarbij niet geraakt, de twin is nog steeds goed voor 87 pk en 86 Newtonmeter. Ook het rijwielgedeelte is onveranderd gebleven, de vernieuwingen hebben zich quasi volledig op het vlak van het plaatwerk doorgezet.
Zo heeft de motor een anders gevormd bodywork gekregen en is zowel het voorspatbord als het windscherm voortaan in de koetswerkkleur uitgevoerd. De richtingaanwijzers zijn standaard uitgerust met witte lenzen. Wat betreft kleuren kan men in 2012 kiezen tussen uit de combinaties Alpine white/Black Satin Gloss, Magma red/ White Aluminium Metallic Matt en Mineral Silver Metallic.
De prijs van de F 800 R is in Duitsland 8.400 euro. Hoeveel de twin in België zal kosten weten we in december, op het moment dat hij in Belgenland in de showrooms staat.

BMW motorscooter Opvallend is dat BMW vooralsnog weinig of geen details heeft vrijgegeven over zijn nieuwe motorscooters. Op de perssite ontbreken momenteel de concrete gegevens om een degelijke voorstelling van de twee nieuwelingen mogelijk te maken. Op het Youtube kanaal van het merk kwamen we ook enkel wat flitsend beeldmateriaal tegen. Wie weet worden de twee pas in Brussel officieel en compleet voorgesteld?