Suzuki Inazuma 250 2012 voorstelling

Share Het lijkt erop dat ook voor Europa de markt van lichte motoren herontdekt is door de motormerken. Na de heropleving van het 125cc segment zijn de merken nu ook de kwartliter klasse steeds beter gaan stofferen. Suzuki loopt niet achter wat deze trend betreft, in 2012 krijgen we namelijk de Inazuma 250 op onze wegen te zien.
De Inazuma is een lichtgewicht naked bike model. Het design doet op dat van de B-King en de GSR motoren denken. Wat betreft frametechniek is echter voor een klassiek aandoend concept gekozen.
Waar de bovenvernoemde motoren gebruik maken van een aluminium balkenframe heeft de Inazuma 250 een stalen kader in wiegvorm. Vooraan is een hydraulisch gedempte telescoop vork voorzien en achteraan is een monoshock veersysteem toegepast. Zowel voor- als achteraan is een schijfrem gemonteerd op de 17 duims gegoten aluminium wielen. De krachtbron van de Inazuma is een vloeistofgekoelde parallel tweecilinder viertakt. Er is een enkele bovenliggende nokkenas toegepast en de cilinderinhoud bedraagt 248 cc. Opmerkelijk is dat we hier met een langeslag motor te doen hebben. De boring van de cilinders is 53,5 millimeter terwijl de zuigers over een afstand van 55,2 millimeter op en neer gaan. Suzuki claimt dat de motor daardoor over een niet onaanzienlijke hoeveelheid koppel beschikt en zuinig omspringt met brandstof. Officiële cijfers betreft het koppel en vermogen zijn momenteel niet gecorrespondeerd maar officieuze bronnen spreken van plusminus 25 pk en evenveel Newtonmeters bij opmerkelijk lage toerentallen.
Als transmissie gebruikt de krachtbron een natte meerplaatse koppeling, een zes verhoudingen tellende versnellingsbak en een ketting eindoverbrenging. Door zijn smalle bouwwijze, zijn slank figuur (in totaal slechts 76 centimeter breed!) en een zadelhoogte van amper 780 millimeter zal de Inazuma ongetwijfeld een grote hanteerbaarheid hebben en een daaraan verbonden lage instapdrempel. Wanneer de nieuwe kwartliter leverbaar zal zijn en met welk prijskaartje hij op de markt verschijnt is momenteel nog niet vrijgegeven. Het Motorsalon van Brussel zal ook op deze vragen wellicht antwoorden verschaffen…