Titel

Share Motana, Sym-importeur voor België, heeft beslist de motor met de grootste cilinderinhoud van het merk naar onze contreien te halen. In de wandelgangen wordt die motor de Wolf 250 genoemd, maar zijn volledige typeaanduiding is Wolf SB250Ni.
De Wolf 250 heeft een heel volwassen voorkomen. In het halfduister van de tijdelijk ingerichte showroom van de importeur (ter gelegenheid van een dealershow) zag het geheel er mooi geproportioneerd en netjes afgewerkt uit. Meer zelfs, het matblauwe kleurkleed van de Wolf 250 verleende de motor een hoge aaibaarheidsfactor, terwijl de vorm van de koplamp ons vaag bekend voorkwam.
Eigentijds vormgegeven lijkt deze kwartliter geheel en al klaar voor het werk dat hem wacht. De hydraulisch gedempte telescoopvoorvork, de monoshock achtervering en de schijfremmen voor en achter zijn veelbelovend. Vooraan is zelfs van een radiaal gemonteerde vierzuigerremklauw gebruik gemaakt, in combinatie met een levensgrote (288 mm!) schijfrem.
Het frame is een stalen buizenframe dat zo goed als geheel verstopt zit achter het plaatwerk waarmee de motor is aangekleed. De 17 duims gietwielen voor en achter dragen banden die respectievelijk 110 en 140 millimeter breed zijn. De wielbasis bedraagt een sportieve 1320 millimeter, maar het drooggewicht is aan de zware kant. Behoudens fouten in de technische gegevens van de fabrikant zou deze kwartliter 173 kilogram moeten wegen. Schier onmogelijk zwaar voor een ranke ééncilinder met een longinhoud van 249cc, niet?
De krachtbron van de Wolf 250 is niet alleen mooi om zien. Ook de technische gegevens van de motor zijn bepaald niet te versmaden. Het gaat om een vloeistofgekoelde ééncilinder viertakt motor die uitgerust is met een vierkleps cilinderkop. De motor is uitgerust met een balansas en een elektronisch motormanagement dat naast de ontsteking ook de brandstofinspuiting regelt. Maximum brengt de motor net geen 25 pk op de been en is uitgerust met een zes verhoudingen tellende versnellingsbak. Af fabriek is de Wolf 250 leverbaar in de kleuren Matt Grey en Blue. De adviesprijs van deze knappe kleine motor zal 4.299 euro bedragen. En ja, wij zijn er helemaal klaar voor om hem eens goed aan de tand te voelen de komende lente!