Triumph Street Triple & Street Triple R 2011 voorstelling

Share Triumph heeft zijn best verkopende modellen, de Street Triple en Street Triple R, voor 2011 een uitgebreide walk-over gegeven. Deze is vooral esthetisch van aard. Aan het terecht bewierookte concept noch aan de technische eigenschappen van beide modellen werd heel slim niet geraakt.

Zoals al aangegeven gaat het hem om visuele aanpassingen, aangevuld met enkele niet onbelangrijke details. Het meest opvallend is het gebruik van een nieuwe koplamppartij, waarvan het design meteen en terecht associaties oproept met die van de Speed Triple van het merk. Daarnaast valt het een opmerkzame toeschouwer op dat de uitlaatbochten, de uitlaatdempers en de hitteschilden nu geborsteld zijn uitgevoerd in plaats van de gepolijste finishing die voorheen werd toegepast.
Eveneens te melden zijn de nieuwe stuurklemmen en gefreesde stuureindgewichten, samen met het feit dat nu ook de standaard Street Triple is uitgerust met het taps toelopende aluminium stuur dat op de R-versie wordt gebruikt. De graphics op beide motoren zijn ook al nieuw. Er is een geheel nieuw 'Street Triple 675' logo ontwikkeld en de Triumph-aanduiding op de tank is rechtstreeks overgenomen van de Daytona 675R.
Tot slot is er ook een nieuw kleurenaanbod. Zonder daarvoor een meerprijs aan te rekenen zijn beide modellen nu verkrijgbaar in metallic lak. De Street Triple is te koop in de kleuren Crystal White, Phantom Black en het nieuwe Imperial Purple. Voor de 'R' is er keuze uit Diablo Red , Crystal White en Phantom Black (met goudkleurige wielen).
Technisch bleven de motoren in vergelijking met de voorgaande edities ongewijzigd, iets waar niemand rouwig zal om doen, want tenslotte zijn beide motoren op gebied van prestaties de onbetwiste leiders in het sportief georiënteerde 600cc naked bike marktsegment. 106 pk gekoppeld aan een hoogwaardig supersport rijwielgedeelte; 't is een gedurfde, doch succesvolle combinatie waar geen enkele fabrikant tot nog toe een antwoord op heeft. De Street Triple moet 7.990 euro kosten en voor de R-versie zal exact 1.000 euro meer op tafel moeten komen. De garantie is twee jaar zonder kilometerbeperking. Vanaf medio april zullen de beide modellen bij de dealers staan.