Yamaha XJ6 & Diversion 2013 Voorstelling

Share De XJ6 modellen zijn de kleinste viercilinder motoren die Yamaha in Europa levert. Zowel de naakte als de gekuipte versie heeft de afgelopen tijd furore gemaakt en om dat succes verder te zetten heeft Yamaha herziene uitvoeringen voor modeljaar 2013 klaar.

Op technisch vlak is er niets veranderd. En dat hoeft ook niet; wat goed is dient niet steeds veranderd te worden en nieuw betekent ook niet automatisch beter. De aanpassingen zijn dus voornamelijk esthetisch. Zo zijn de zijpanelen meer geïntegreerd in het geheel vormgegeven. De motor krijgt er een meer homogeen uiterlijk door en het zwaartepunt lijkt zich – optisch - ook meer naar voor te bevinden. Samen met de hertekende koppartij verschaffen deze correcties de XJ6 een sportievere look.
Zowel de XJ6 als de Diversion hebben een nieuwe set handgrepen voor de passagier gekregen die zowel optisch als functioneel voor verbetering moet zorgen. De zadels hebben een nieuwe bekleding gekregen die meer grip geeft dan voorheen. Een instrumentenpaneel met LED achtergrondverlichting zorgt voor een verbeterde afleesbaarheid van het geheel. Om het voorkomen van de XJ6 modellen jonger te maken zijn ongekleurde lenzen gebruikt voor de richtingaanwijzers.
De Diversion en Diversion F zullen leverbaar zijn in Competition White; de XJ6 zowel in Competition White als Midnight Black.