Zulupack Storm testverslag

Share Bagageoplossingen. Het aanbod is de dag van vandaag enorm ruim. Naast de koffersets wordt ook steeds meer naar polyvalente, veelal goedkopere oplossingen gegrepen. En dat niet alleen vanwege het budget. De soft luggage, om het maar eens trendy te noemen, heeft daarnaast ook andere, zeker niet onbelangrijke troeven.
Een set zadeltassen laat zich bijvoorbeeld in een zucht op de motor vastmaken. En dat zonder dat daar voorbereidende handelingen aan vooraf dienen te gaan. Voor de meeste motoren zijn namelijk geen extra steunbeugels nodig. Bovendien weegt een set zadeltassen een pak minder dan een kofferset. En dat is een voordeel, want hoe lichter de combinatie hoe eenvoudiger de beladen motor zich laat manoeuvreren.
De Zulupack Storm-tassenset is zo'n lichtgewicht. Ondanks het feit dat hij een totale bergruimte biedt van 50 liter weegt de set slechts een streepje meer dan 2 kilogram. Als je weet dat een kofferset - zonder montagesysteem! - al snel vier tot vijf keer zoveel weegt, dan weet je het wel waarom de Zulupack Storm op dat vlak hoge ogen scoort. Interessant aan de Zulupack Storm is tevens dat de voorwerpen die erin opgeborgen kunnen worden een respectabele afmeting mogen hebben. Elke tas heeft namelijk niet alleen een diameter van 25 centimeter, maar ook een lengte van 50 centimeter. Maar geen voordeel zonder nadeel; de Zulupack Storm in combinatie met veeleer compacte motoren kan betekenen dat de duovoetsteunen moeilijk bereikbaar worden. Het laden daarentegen van de tassen gaat gemakkelijk, want de vulopening is even lang als de tas zelf en gaat zover open dat er een enorme vulmond ontstaat.
Het concept van de Zulupack Storm-tassenset is uniek. In feite gaat het om twee nylon tassen welke met een dubbele laag pvc zijn bekleed. Door deze opmerkelijke materiaalkeuze zijn de tassen niet alleen oersterk, maar bovendien ook 100 % waterdicht. De fabrikant gebruikt dezelfde materialen ook voor zijn collecties die speciaal ontwikkeld zijn voor watersport, expedities in de jungle en de sneeuw, wat beslist wel als een referentie mag gezien worden wat betreft de degelijkheid van het geheel.
Komt daarbij dat het sluitsysteem zowel eenvoudig als onverslijtbaar is. In de versterkte randen van de vulopeningen zit een licht vervormbare lat verwerkt. Je rolt de twee randen gewoon op, de lat zorgt voor versteviging, en klaar is kees. Enkel nog de twee snelsluitingen van de riemen vastmaken en de zaak is degelijk afgesloten. Geen ritsen dus die kunnen blokkeren, kapotgaan of onderhoud vergen. Eenvoudig maar o zo efficiënt; inderdaad, je moet er maar op komen.
Hetzelfde geldt voor de versteviging die in de tassen is aangebracht. Met klittenband is binnenin de tassen een naadloze kunststofplaat aangebracht, die ervoor zorgt dat de tas geen gevaar loopt om beschadigd te worden door scherpe voorwerpen die erin opgeborgen worden. Dezelfde plaat geeft de tassen ook hun typische buisvorm, die zich gemakkelijk op de motor laat onderbrengen. Wapperende, flapperende tassen; met de Zulupack Storm heb je daar helemaal geen last van.
Elke tas is aan de bovenkant voorzien van een stevige handgreep welke gemaakt is van een oerdegelijk, breed kunststoflint. Met gelijkaardige linten, die van klittenband zijn voorzien, maakt u ook de tassen aan de motor vast. Dat kan zowel boven als onder het zadel gebeuren, afhankelijk van uw keuze en het model van de motor waarop je ze gebruikt. Met stevige elastieken maak je de tassen aan de voetsteunenelementen (of aan de op de motor voorziene haken) en aan mekaar vast. Natuurlijk hebben we de Zulupack Storm tassenset voor we dit artikel maakten in de praktijk uitgetest. En daarbij heeft het geheel volledig aan de opgewekte verwachtingen voldaan. Gemakkelijk in de omgang, waterdicht, licht en eenvoudig op zowat elke motor te monteren; van ons hebben ze de zegen. Met een adviesprijs van slechts 112 euro zijn ze ook al voor elk budget bereikbaar. De Zulupack Storm-zijtassen worden enkel per set en in zwarte kleur aangeboden. Ze zijn te koop via de motorhandel en via de website mo-tique.be.