Superskin; een revolutionaire techniek van Lazer Helmets

Share

Geen enkele voorziening is in staat om waterdicht verkeersongevallen of valpartijen te voorkomen. De gevolgen van die gebeurtenissen kunnen gelukkig beperkt worden door het toepassen van zowel vertrouwde als vernieuwende technieken.
De SuperSkin® techniek, die geperfectioneerd is door Lazer op basis van de PHPS® technologie (Phillips Head Protection System), behoort tot de categorie van revolutionaire, vernieuwende ideeën die de gevolgen van een ongeval beperken. Tests uitgevoerd zowel in de Lazer laboratoria als in de befaamde universiteit Louis Pasteur te Straatsburg hebben namelijk uitgewezen dat de Lazer helmen welke uitgerust zijn met SuperSkin® bij een ongeval de kans op hersenletsels met maar liefst 67,5 % verminderen. Dit enorm positieve resultaat is het gevolg van de jarenlange inspanningen die Lazer zich heeft getroost om de veiligheid van de motor- en scooterrijders aanzienlijk te verbeteren.
Het werkingsprincipe van SuperSkin® is eenvoudig, zelfs geheel voor de hand liggend, want ze is geïnspireerd op wat ook in de natuur gebeurt. De menselijke schedel, de best mogelijke beveiliging voor de hersenen, is namelijk ook bedekt door de hoofdhuid en SuperSkin® werkt, samen met de helmschalen, geheel volgens hetzelfde principe. De SuperSkin® vormt een dunne, bijna onzichtbare laag rond de uitwendige helmschaal. Wanneer de helm een wrijvende beweging ondergaat, ten gevolge van contact met vreemde voorwerpen na een val of ongeluk, gaat SuperSkin® de daardoor ontstane krachten op de schedel en de nek sterk afzwakken omdat SuperSkin® zich - net als de hoofdhuid - tegenover de helmschaal laat bewegen. De roterende beweging van de helm, die in plusminus 15 millisecondes kritische waarden bereikt en vaak onherstelbare hersen- en nekkwetsuren als gevolg heeft, wordt door de combinatie van een Lazer valhelm en SuperSkin opgevangen en nagenoeg geheel geneutraliseerd. Dat deze vernieuwende techniek niet onopgemerkt bleef in de industrie laat zich raden. Lazer werd dan ook onlangs terecht door een vakjury beloond met de 'Best Patented Innovation Award' van het vakblad Industrie Technisch Management. Daarmee bewijst het 90 jaar geleden in België opgerichte bedrijf dat meer dan ooit ervaring en vernieuwing hand in hand gaan in de zoektocht naar slimme oplossingen die de veiligheid daadwerkelijk verhogen.
Vernieuwingen zijn pas echt interessant als iedereen daarvan het voordeel kan plukken. Bij Lazer weet men dat als geen ander en daarom zullen zowel Lazer integraal- als jethelmen uitgerust worden met de vernieuwende SuperSkin@ techniek. De eerste exemplaren zijn nu reeds te koop in de reguliere motorhandel. Een diepgaande Engelstalige studie over de ontwikkeling en de werking van SuperSkin® treft u aan op het webadres http://www.lazerhelmets.com/en/motorcycling/superskin/index.php
Een verhelderende kortfilm waarin Dr Phillips het SuperSkin® principe ten gronde uitlegt, kan je vinden op http://www.lazerhelmets.com/en/motorcycling/download/download-movies-player-superskin.php?file=superskin_uk.flv