Sidi Cobra Rain waterdichte sportlaarzen

Share 't Is alweer van 1970 geleden dat Sidi begon met –onder andere- het maken van laarzen voor motorrijders. Dino Signori, de oprichter van Sidi, combineerde daarmee een levenslange carrière als motorrijder met zijn vakmanschap als schoenmaker. En met succes want het aantal motorrijders dat met Sidi producten rijdt is intussen niet meer te schatten.
Dat men bij Sidi steeds verder kijkt dan zijn neus lang is, en dus de productenlijn aan de veranderende trends in motorland aanpast, blijkt onder andere uit het feit dat men bij Sidi nu ook waterdichte sportlaarzen in het gamma heeft. Die worden aangeduid door de kwalificatie "rain" aan de naam van de laars toe te voegen. De Cobra Rain is een laars die zowel door zijn technische specificaties als zijn uiterlijk zijn sportieve inborst bloot geeft. De laars heeft een bovenbouw die is opgetrokken uit Lorica, een duurzame kunststof die uiterlijk dan wel sterk lijkt op leder maar veel minder onderhoud vergt. Het geheel is waterdicht uitgevoerd en gevoerd met een vochtabsorberende stof teneinde het zweet over een zo groot mogelijke oppervlakte te verdelen.
Op gebied van veiligheidsvoorzieningen is de Cobra Rain laars zeer goed uitgerust. De hielpartij is beschermd door een schokabsorberend element. Door deze flexibel te monteren is de beweging bij impact over een afstand van maar liefst 3 millimeter mogelijk. Zowel ter hoogte van de kuit als het scheenbeen zijn protectoren aangebracht alsook aan de buitenkant van de voet. De protectoren ter hoogte van de tenen zijn vervangbaar uitgevoerd. Iets wat met name de circuitrijders op prijs zullen stellen. De sluiting van de laars bevindt zich aan de binnenkant van het been. Ze bestaat uit de combinatie van een stevige rits en een flap welke middels velcro aansluit op de schacht van de laars. De zool van de laars is van rubber gemaakt. Binnenin is een nylon zool gebruikt in combinatie met een verwijderbare steunzool. Een paar Cobra Rain laarzen weegt in de maat 41 1.720 gram. De instap is –voor een sportlaars- gemakkelijk, ondanks het feit dat de voet van de laars zich maar moeilijk laat vervormen. De constructie is heel vormvast en stevig en biedt daardoor een verhoogde veiligheid bij een valpartij of een ongeval. Desondanks heb je op de motor gezeten voldoende bewegingsvrijheid om met gevoel de zaken te bedienen en de gedragingen van de motor aan te voelen. Dankzij een elastisch paneeltje dat in de constructie is vervat hindert de rand van de schacht van de laars niet tegen het onderbeen.
Eenmaal van de motor ontpopt de Cobra Rain laars zich niettemin niet meteen tot een gemakkelijke wandelschoen. Een heel hoge protectiegraad combineren met groot draagcomfort naast de motor is er (voorlopig) nog even niet bij in de motorwereld. Testritten door ons uitgevoerd hebben uitgewezen dat de waterdichtheid van de Corba Rain laars geen fabeltje is. Zelfs na meerdere uren in de pletsende regen gereden te hebben vertoonde de laars geen enkel spoor van lekkage. Ook met de opname van lichaamsvocht zat het goed. De speciale voering zorgde voor droge voeten door de transpiratie niet alleen op te nemen maar die ook te verspreiden. Ervaringen uit het verleden hebben ons geleerd dat Sidi laarzen heel resistent zijn tegen slijtage en een heel goede prijs/kwaliteit verhouding bezitten. Niets wijst erop dat dat bij de Cobra Rain laarzen anders zou zijn. De adviesprijs van een paar Cobra Rain laarzen is 259 euro, de maten beginnen bij 37 en lopen op tot maat 50. Meer informatie over de Sidi Cobra Rain en tal van andere accessoires vind je in de digitale catalogus van D'Ieteren Sport. http://www.moto-accessoires.be