Met P&O naar Engeland, Schotland of Ierland

Wil je met de motor naar Engeland, Schotland of Ierland dan dien je een veerboot te nemen. Dat velen dat voor jou hebben gedaan staat vast; al jaren vervoert P&O dagelijks motorrijders met hun motoren zowel over Het Kanaal, de Noordzee als de Ierse Zee.
Als je iets heel regelmatig doet, betekent dat veelal dat je het goed doet, en dat is bij P&O ook zo. De opgedane ervaring met motorrijders brengt de ferrymaatschappij in de praktijk door op die zaken te letten die voor motorrijders belangrijk zijn. Zo gaan in de regel de motorrijders eerst aan boord bij het inschepen; een interessante werkwijze want zo kunnen ze niet alleen gemakkelijk hun speciaal voorbehouden plaatsen bereiken maar hebben ze ook al de tijd om de motoren vast te maken. Voor iedere motor zijn spanriemen en ankerpunten voorzien. Rubberen blokken om voor de wielen te zetten zijn eveneens beschikbaar.
Eenmaal de motor vastgezet is de tijd gekomen om je over je bagage te bekommeren. Het gros van wat je meehebt kan je zonder problemen op de motor achterlaten (tijdens de reis is er geen toegang tot het voertuigendek), maar het spreekt vanzelf dat je kostbare zaken die niet slotvast opgeborgen zijn best meeneemt in je handbagage. Een goede tip: neem op de routes Zeebrugge/Hull of Rotterdam/Hull in je handbagage een setje gemakkelijke kleren mee, ze zullen van pas komen eens je aan boord in je cabine gesetteld bent. Met welke dienst je de plas oversteekt zal voornamelijk afhangen van je bestemming in het Verenigd Koninkrijk. Dover is als landingsplaats ideaal voor wie het zuiden van Engeland wil bezoeken en Hull zal je voorkeur genieten indien je naar het noorden van Engeland wil, naar Wales of naar Schotland. Ook wie naar Ierland gaat, kan naar Hull varen om na een relatief korte verbindingsrit in te schepen op de P&O-ferry's die naar Dublin en Larne varen.
Wat een overtocht moet kosten hangt grotendeels af van het tijdstip waarop je je overtocht reserveert. P&O hanteert namelijk een variabel tarief dat verschilt naargelang de boekingstijd en de bezetting van het schip. Op de website van P&O kan je online zowel een simulatie maken als rechtstreeks reserveren. Als vuistregel kan je de volgende gegevens hanteren: een enkele reis Zeebrugge/Hull voor twee personen in een inside cabin en één motorfiets boek je vanaf 249 euro. Kies je voor de route Calais/Dover dan kunnen twee personen en één motorfiets mee vanaf 45 euro. Dat je daarvoor een kwaliteitsvolle service ontvangt, kunnen we ten stelligste bevestigen. Al ettelijke keren maakten we met P&O de oversteek naar Groot-Brittannië en nooit kwam daarbij een detail naar boven dat voor verbetering vatbaar was. De vaartijden werden steeds gerespecteerd, de cabines waren altijd heel proper en het aanbod in het restaurant was altijd lekker én gevarieerd. Als kers op de taart krijg je ook dikwijls een prachtige zonsondergang gratis en voor niets aangeboden, maar dat die dienst niet kan worden gegarandeerd door P&O mag duidelijk zijn. Goede vaart!
Meer info over de diensten van P&O Ferries vind je op de website www.poferries.be